maanantai 24. maaliskuuta 2014

Lähetääks jo tekee ne rastat? Lopetetaan suihkussa käyminen ja ruvetaan syömään takapihan nurmikkoa

Ilmastoherääminen on tapahtunu tosi äkkiä mun kohdalla. Toivon, että se tapahtuis tosi äkkiä myös monen muun kohdalla. 

JOS ETTE JAKSA LUKEA PALJOO TEKSTIÄ NIIN HYPÄTKÄÄ ALEMMAS MISSÄ ON PUNASELLA JOTAIN KIRJOTETTU

Mietiskelin tässä paria vaihtoehtoa

 Oisko itsemurha hyvä idis, ennen kun joudun todistamaan suurimman osan ihmisistä kuolemisen sukupuuttoon tai oman kuolemiseni ilmastokatastrofin aiheuttamaan nälänhätään tai vaikkapa sotaan? Ei, oon liian itserakas semmoseen ja vielä enemmän en haluu ees kuvitella miltä se muista tuntuis. Älkää oikeesti huolehtiko, mutta tää ajatus kävi mun mielessä, on oikeestaan käyny jo muutaman kerran. Mutta siis en en en ole menossa nyt hyppäämään parvekkeelta alas ja toivon ettei kukaan muukaan sitä aijo suorittaa. Rakastan elämää ja toivon että voin rakastaa sitä vielä muutamien kymmenienkin vuosien päästä. 

Vaihtoehdoista mieluummin haluisin olla yks niistä tätä hullua talous-on-pelastettava-ennen-ilmastoa-maailmaa vastaan taistelevista ihmisistä. Tän takia mun ei tee mieli enää ees matkustella. Tai ehkä junalla, tai pyörällä, mutta mahdollisimman ekologisesti. Seikkailu on ookoo. Luksus lomat jossain Karibialla tuottais ihan liian suuren huonon omatunnon. Uskomatonta että sanon tolleen. Tää ajatus on tullu ehkä vikan kuukauden sisällä. Mun ei tee mieli matkustella??!!! 

Sen sijaan mun tekee mieli sammutella lamppuja, ajaa autoa mahollisimman säästeliäästi(kohta pistän autonki boikottiin varmaan), marmattaa äitille joka päivä siitä että lihalla on isompi hiilijalanjälki, marmattaa iskälle siitä kuinka se jättää aina valot ja tietokoneen päälle pitkiks ajoiks turhaan, oon nyt ottanu laturin pois seinästä aina kun otan puhelimen pois latauksesta, ennen se oli seinässä ihan helposti aina.., mun tekee mieli kasvattaa kasveja itse, mun tekee mieli kuluttaa rahat palveluihin, ei materiaan. Eiks vaan että ravintolassa syöminen on ihan ok? Onks se ekologisempaa kun shoppailu? Emmä tiedä.. Mulla on ihan tarpeeksi vaatteita omasta takaa, ja niin on kuulkaas teillä kaikilla muillakin.

Äiti äsken puhu venäläisistä mummoista, joitten lakanoissa näky ihmisenmuotonen likajälki. Niillä ei oo tarpeeksi vettä tai varaa pestä ja vaihtaa lakanoita niin usein. Kiitos puhtaista lakanoista siis. Ainakin vielä hetken aikaa ennen kun vesi ja ruoka loppuu. 

Oisin tosimega ilonen, jos edes yksi tai kaksi lukis seuraavia poimintoja jostain tekstistä, mihin törmäsin koskien ilmastonmuutosta ja sen aiheuttamasta sukupuuttoon kuolemisesta ja muuta tommosta inhottavaa. Tieteilijät on tieteilijöitä, ja jokasella on vähän erilaisia kantoja asioihin ja ei nää välttämättä ole 100% tosia. Mutta emmä silti pelleilis tämmösillä hommilla ollenkaan ja tuskin nämä ihan tuulestatemmattuja juttuja on.

Yksinkertaisimmillaan Arktisen alueen sulaminen merkitsee planeettamme lämpenemistä. Ilman jääpeitettä auringon säteily ei heijastu takaisin, vaan päinvastoin Pohjoinen jäämeri imee energian itseensä. Tämä lämmittää merta ja siten koko planeettaa entisestään. Lämpeneminen taas kykenee muuttamaan säävaihtelujen globaaleja säännönmukaisuuksia, tuulivirtauksia ja jopa suihkuvirtauksienpaikkaa. 
Kolme YK:n ilmastoneuvotteluja johtanutta diplomaattia väittävät, että on vain pieni mahdollisuus, että seuraava ilmastosopimus – jos se ikinä tullaan hyväksymään – voi estää maailman ylikuumenemisen. Ybo de Boer kommentoi: ”Ei ole mahdollista, että vuonna 2015 päästäisiin sopimukseen kahdesta asteesta. Ainoa tapa tämän tavoitteen saavuttamiseksi olisi ajaa alas koko maailmantalous.

Historia osoittaa, että kun ravinto loppuu, nälänhätä ja taudit leviävät ja sodat alkavat. Kaikki nämä asiat, joita tutkijat pelkäävät, voivat tapahtua ennennäkemättömissä mittasuhteissa, ottaen huomioon erityisesti nykyisen globaalin maailmantalouden keskinäisriippuvuuden.

Marraskuu 2013: The International Energy Agency ennustaa 3,5 asteen lämpenemistä vuoteen 2035. YK:n Kööpenhaminan vuoden 2009 epäonnistunutta ilmastokokousta arvioiva yhteenveto totesi: “Pitkällä aikavälillä nykyisillä CO2-pitoisuuksilla merenpinnan taso voi olla 23 metriä nykyistä korkeammalla, ja lämpötila kuusi astetta lämpimämpi tai sitäkin korkeampi. Nämä arviot perustuvat todellisiin, pitkän aikavälin ilmastotilastoihin, eivät mallinnuksiin.”
Ilmastonmuutokseen liittyviä kuolemia arvioidaan tapahtuvan vuosittain jo viisi miljoonaa.

 Osa tutkijoista on vakuuttuneita siitä, että sukupuuttoon johtava prosessi voi toteutua paljon nopeammin kuin mitä yleisesti uskotaan – jopa muutaman seuraavan vuosikymmen aikana.
Olemme tällä hetkellä keskellä prosessia, jota tieteilijät kutsuvat maailmanhistorian kuudenneksi joukkosukupuuttoaalloksi. Päivittäin 150-200 lajia kuolee sukupuuttoon, mikä tarkoittaa että sukupuuttoaallon tahti on noin tuhat kertaa nopeampi kuin mitä “luonnollinen” tai “taustalla vaikuttava” sukupuuton toteutumisaste. On mahdollista, että meneillään oleva tapahtumakulku on verrattavissa, tai jopa ohittanut, sekä Permikauden joukkosukupuuton toteutumisen nopeuden että intensiteetin. Erona on, että nykyinen joukkosukupuuttoaalto on ihmiskunnan aiheuttama, ja siten kestänyt vasta pari vuosisataa. Nykyinen sukupuuttoaalto kiihtyy jatkuvasti epälineaarisella tavalla eikä sen toteutuminen tule missään olosuhteissa vaatimaan 80 000 vuotta.

KOKO TEKSTI ON TÄSSÄ KANNATTAA LUKEA 

Poimin nyt aika randomilla tuolta noita pätkiä, oon liian nälkänen ja väsynyt alkamaan tekemään tän postauksen eteen enää yhtään mitään. Vitsi ku oisin jaksanu tehä tästä kunnon asia tekstin oikeinkirjoitus sääntöineen jnejnejne, no mutta eihän se oo niin justiinsa??

Sori että paasaan, mutta mieluummin tänne, kun facebookkiin tai ihan kaikkailla muualla? Nää ajatukset on niin raskaita että pakko purkaa jonnekkin.. En oikeesti tiedä yhtään mistään mitään muuta kun että oon tosi huolissani ja toivon että voitais yhdessä tehdä tälle asialle jotain.

Ja megasorit että tässä ei oo kuvia. 

Ja triblamegasorit että pyytelen anteeks, eihän tälläsien, hälyyttävän katastrofaalisien asioiden esilletuomista pitäis soritella.

PUSUJA JA HALEJA JA RAKKAUTTA TEILLE NIIN KAUAN KUN ELETÄÄN.

Terveisin me kaikki kuollaan joskus, mutta toivottavasti ei liian aikaisin
Terveisin2 haluan että lapsemme voivat elää hyvässä maailmassa

moiccu

2 kommenttia :

 1. Jee hyvä postaus hyvästä aiheesta! Mäkin oon avautunut vähän tästä aiheesta joskus. Mutta tiiätkö tuntuu että tämmöset tekstit/uutisoinnit aiheesta/dokumentit/kaikki nää jutut kiinnostaa vaan niitä jotka on kiinnostuneita aiheesta jo valmiiks :D (en nyt osannut/jaksanut muodostaa tota lausetta kauheen hyvin mutta joo.)

  Siis perusidea tässä puheenvuorossa oli se että on liikaa ihmisiä jotka tahallisesti sulkee silmät kaikelta ja jättää lukematta tekstit asiasta ettei "ala ahdistaa". LOL!

  Tai sitten oon vaan pessimisti. Kyllähän kaikki on tietosia näistä jutuista mutta se on sit eri asia että ketkä on valmiita tekemään pieniä muutoksia henk.koht elämässään tärkeen asian puolesta......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D ihanaa että kommentoit tätä!! Olin vähän hermostunu tän postauksen julkasun jälkeen, kun aloin ihan hetken mielijohteesta ilman sen isompia suunnitelmia kirjottamaan tota(niinkun aina) ja ajattelin et oon ihan urpo kun kirjotan väsyneenä tommosta vakavaa settiä ja pelkäsin että se ei oo ollenkaan uskottavaa!!! Niin kiitos ihan sikana kommentista nyt voin ajatella että se oli ees vähän uskottava ja hyvä :)

   Mun mielestä me ei ehkä olla tarpeeks tietosia näistä jutuista, ainakin jos oikeesti tilanne on niin vakava ja nopea kun toi mun bongaama teksti antaa ymmärtää. Tai jos sitä tietoisuutta onkin niin kaikki ajattelee et kyllä joku keksii jonkun mullistavan laitteen, joka yhtäkkiä poistaa kaikki metaanipäästöt, hiilidioksidipäästöt jne paskan ja muut ongelmat. Että joo LOL niille ketkä sulkee silmät näiltä hommilta..

   Poista