torstai 21. marraskuuta 2013

Hollanti on söpö ja vähän outo

Oon vähän myöhänen ihminen. Äiti oli aika vanha kun synnytti mut, eli aika myöhään synnyin tavallaan, oon aika usein minuutin tai viis myöhässä, oon myöhässä kaikenlaisissa ilmiöissä esim one direction tai justin bieber...(oon muuten alkanu epätykkäämään justinista, se on vähän ällö ja semmonen nolo) tai harry potter (katoin ekan leffaosan loppun ekaa kertaa eilen), oon myöhässä poikaystävän saamisessa, tykkään nukkuu myöhään ja valvoo myöhään, tajuun ehkä joskus jotkut asiat myöhemmin kun muut..


Niin siis sitä mulla vaan, että tonne Hollantiin lähtemisestä alkaa olla kuukaus aikaa, ja laitoin kuvat sieltä koneelle vasta nyt, ja sain aikaiseksi kirjoittaa siitä vasta nyt, mut parmepi myöhään kun ei millonkaan!!


Sain lomaviikon au pairiudesta kun lapset ja äiti yhdessä lomailivat. Mä lähin käymään Hollannissa näkees mun bestiksiä!! Kaverit, oli oikeesti tosi ihana et tulitte kentälle vastaan. Ja et oli vaan niin mukavaa aikaa teidän kanssa. Pitkii pyöräretkii ja semmosta!!!! Loma oli aika täyteläinen! Amsterdamia muutama päivä, sitten Leideniin, sitten Sittardiin ja sit viel nopskaa Belgian puolelle Antwerpeniin. Amsterdamissa oli kaks ystii mua vastassa, vaiks kumpikaan ei asu siellä. Mut me asuttiin yhdessä kodissa koiravahtena ekat kaks yötä, ja sitten toinen ysti lähti kotiinsa au pairi töitä tekemään, niin me jäätiin Rimpen kanssa laivamajoitukseen pariksi yöksi. Voin suositella laivamajoitusta! Halpa ja aika pieni hytti, mutta aamupalasta tuli hyvä mieli ja hytin ikkunasta mahtui pää ulos. Se oli hyvä kokemus.


Mun jäkikäteiset tunnelmat Amsterdamista: On outoa, että marihuana voi haista niin monessa kolkassa. Ja että siellä on huoria ikkunoissa. Ja seksimuseoita sekä livepornoateattereita. Jossain muualla noi asiat ois tosi huomiota herättäviä, tuolla ihan perus!! No ei nyt onneks joka kolkassa oo noita hommia, mutta hassua silti, että edes on!! Sitten ne ihanat söpöt talot. Ja miten ne ei pitänyt verhoja ikkunoiden edessä. Lontoossa kerran kattelin, et mihinkään asuntoon ei nää sisään, koska kaikki ikkunat on peitetty verhoilla, mut tuolla monista ikkunoista näky valo ja semmonen ihanan tunnelmallinen tyylikäs Damikoti onnellisine hollantilais asukkeineen. Sitten jälkitunnelmamieleen jäi myös lentokoneet, jotka meni matalalla. Pysty näkee tyyliin mikä lentoyhtiö siellä lentelee!! Ja kanaalit ja polkupyörät. Ja et kaikilla miehillä on sellaset paksusankaset rayban tyyppiset lasit. Ja ihmiset on aika pitkiä. Ihan perus Amsterdam/Hollanti settii siis!


 Amsterdamissa keskustassa oli tivoli. Me mentiin tohon keinukarusellilaitteeseen joka meni tosi korkeelle. Se oli kamalaa koska tuuli ihan sikana ja oli pimeetä. 


Oli vähän myräkkää ja puut kaatuili

Leidenissä menin yhelle toiselle kamulle kyläilemään. Siellä oli ihan huippuu nähdä opiskelijaelämää opiskelija-asuntolassa. Yhteinen vessa ja keittiö. Jos tulee ikävä kamua, voi mennä ulos huoneesta ja koputtaa viereisen huoneen oveen ja mennä hengaamaan. Aika kiehtovaa!! Ja samalla vähän pölhön epäomarauhaisaa. Muita Leiden muistoja: Halloweenjuhlat ja me pukeuduttiin nukeiksi. Se idea keksittiin ja toteutettiin aika nopeella ajalla. Se oli ihan mielenkiintoinen ilta myöskin! Outo isokokoinen (vähän ahdistava) aasialainen mies pehmeässä villapaidassaan tanssi villinä ja me silitimme hänen pehmeää villapaitaa. Sit yhtenä iltana me pelattiin monopolia, ja mä sain tummansiniset kadut!!


Sitten menin Sittardiin Lauran luo. Se on au pair siellä. Sillä on kiva host-perhe. Me mentiin ihan tosikivaan sushi paikka ravintolaan. Siellä piti merkitä listaan mitä eri asioita halusi seuraavaksi tuotavan pöytään. Viisi kertaa sai ruksittaa kolme eri asiaa!! Siellä oli lihoja ja kaikkia outoja juttuja sushien lisäks. Se oli mun mielestä tosi tosi tosi kiva ja me oltiin ihan ähkyssä neljän kierroksen jälkeen. Sitten me käytiin Hollannin ja Saksan rajalla ja se oli jotenkin siistii. Olla rajalla! Jäbät vaan lenkkeili siitä Saksaan ja Hollantiin ja tälleen. Must se on hassuu et voi lenkkeillä maasta toiseen.

<-saksa hollanti->

Sit me mentiin vielä Antwerppii yhdeks yöks yhdessä Sittardista. Siellä me shopattiin. Ja siellä mä koin ison tunnehetken. Se oli kamala, ja ihana! Se oli aika mieletöntä nyt jälkikäteen ajateltuna. Tosi hyvä elämänkäännös. Mun host-äiti oli pistänyt facebookkiin johonkin ryhmään ilmotuksen että ne etsii uutta au pairia tammikuusta lähtien. Ja mun piti mennä kotiin joskus maaliskuun loppupuolella. Loman vikana iltana luet facesta tommosen uutisen ilman että sulle on sanottu mitään siitä. Oli vähäsen erikoinen tunne olo! Ajattelin että sain potkut ja että oon ihan paska. No ei se ihan niin onneks ollutkaan. Olin tosi pettynyt itteeni, ajattelin että oon epäonnistunut, mutta samalla tooodeeeellaaaa onnellinen siitä, että joulun jälkeen ei tartte tulla tähän perheeseen enää. Anteeksi jos joku kyseinen henkilö ikinä tänne eksyy lukemaan tätä.. ei nämä ihmiset kamalia täällä oo, tosi erilaisia vaan kun mä. Ja rakastan liikaa kotia ja koti-ihmisiä ja sukuihmisiä ja kaveri-ihmisiä, joten miksi edes tuhlata aikaansa täällä kotiympäristössä, jossa ei viihdy ja tuntee olonsa vähän turhaksi. Mulle ihan oudosti yhtäkkiä nous oksennuksen maku kurkkuun, olikohan se merkki että älä hyvä immeinen pistä tämmöstä henkilökohtasta juttua kaikkien luettavaks nettiin. Pistän silti!! No niin ja sitten siinä kun sen jutun luin facesta niin olin aika shokissa ja helpottunut ja pettynyt. Semmonen espanjalainen mies oli meidän takana tietokoneella ja se oli tosi ihana lämminsydämminen henkilö ja sanoi että jotain parempaa tulee sinulle nyt ja oli vaan jotenkin ihankun joku enkeli siinä olotilanteessa...seuraavana päivänä me vielä törmäiltiin siihen, kun me haahuiltiin kaduilla ilman suuntaa, ja se kertoi että missä on markkinat. Se oli tosi kultanen apu ihminen. Markkinoilla oli myynnissä lintuja. Jotain undulaatteja sai 9 eurolla. Sieltä sai myös kanoja ja hanhia ja ankkoja ja kaikenmoisia lintusia. 


Oli ihana matka! Parasta nähdä kavereita ja uusia ympäristöjä!

 Ja parasta on myös se, että tasan kuukausi kun menen kotiin ja jään kotiinja menen iskän ja äitin kanssa teneriffalle.. mutta olen silti erittäin tyytyväinen tästä kokemuksesta täällä. Kasvattavaa ja erilaiseen oppimista. Oon tajunnut juttuja ja miettinyt elämää paljon. Oon varmaan nopeutunut silittämisessä.

<3Hei hei<3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti