sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Maidstone

Maidstone ei ole mikään Englannin hurmaavin kaupunki. Asuin siellä vajaat neljä kuukautta ja se jäi ihan kauniina muistona mieleen kuitenkin. 

Joskus jotkut paikalliset ketä tapasin kysyi multa: miksi ihmeessä tulit tänne etkä mennyt johonkin muualle, Maidstonehan on ihan perseestä!! 

Silloin mietin että asetelma oli vähän samallainen kun joku tulisi Lahteen ulkomailta asustelemaan aika vapaaehtoisesti. Varmaan sanoisin että täähän on ihan paska paikka, miksi ihmeessä tulit tänne?!

Aina noissa ulkomaalaisissa tai uusissa paikoissa on se oma viehätyksensä oli ne sitten miten paskoja paikkoja muiden mielestä vaan. Niin oli tuollakin. Vaikka ei se mikään mega ihmeellinen kaupunki ollutkaan. Aika kiva kuitenkin. En kyllä muuttais asumaan silti ikuisiksi ajoiksi. 
Tässä aina tavattiin Sophien tai joittenkin samalla suunnalla asuvien tyyppien kanssa kun oltiin menossa kaupunkiin päin :)

Maidstone on Lahtea vähän isompi, jonkun lähteen mukaan 140 000 asukkaan kaupunki Kentin maakunnassa. Siellä oli joki ja se joki muuten tulvi aika kovasti jouluna, just kun olin lähtenyt pois! Aina mulle käy näin, pienenä jo haaveilin tulvan näkemisestä mutta joka kerta kun Lahden kadut tulvi normaalia enemmän, olin mummolassa tai jossain muualla. Haaveilin tulvavedessä uimisesta. Siis miten siistiä olis päästä paikasta toiseen uimalla? Tai kumiveneellä. No on mun ajatusmaailma ton tulvan suhteen ehkä vähän muuttunut. En silloin ehkä ajatellut että se vesi voi mennä taloihin ja tehdä tuhojaan. Tai ettei se vesi ole ehkä puhtainta pulikoimiseen..

Maidstonen keskusta on tosi käveltävä. Siellä on ainakin neljä eri kävelykatua, ei mitään hirmu pitkiä, mutta kivoja ja näppäriä silti. Tykkään tosi paljon kävelykaduista. Kauppatarjonta oli niiden varsilla ihan hyvää. Tuntu aina niin luksukselta mennä esimerkiks Zaraan tosta noin vaan. Keskusta oli kyllä tosi hyvä ja miellyttävä kokokaisuus.



 Siellä oli myös paljon paljon ihanempia kahviloita kun täällä. Tietenkin ihan perus Costat ja cafe Nerot löyty (Starbucksia ei ihan keskustassa ollut kyllä ihme kyllä), mutta sitten siellä oli söpöjä ja kivoja kuppiloita ja niitä mahtavia kotosia pubeja minne pystyi menee istuksimaan. Ravintolatarjonta oli myös himppasen kivempi jos tähän Lahteen vertaa. Sinne avattiin uus aasialainen ketjuravintola Wagamama vähän ennen kun lähdin, kävin pari kertaa, se oli rakkautta. Aika paljon ne muutkin ravintolat oli kyllä myös näitä ketjuliikkeitä, vähänkun Suomessa Rosso, Martina, Torero, Amarillo..(oon jotenkin alkanut vähän vierastaa näitä), mutta tietty niissä englanninmaalla oli sikana enemmän uutuudenviehätystä vaikka löytykin monista paikoista(Nando's, Cafe Rouge, Wagamama, Wheterspoonssin omat yksiköt..). Silti muistan kyllä kerran kun oli hullun vaikee löytää kiva kahvila minne mennä ja satokin vielä. Halusimme jotain uutta, mutta sitten onneksi se mun kamu näytti semmosen ihanan ranskalaisen pienen ravintolan, mistä sai ihanaa suussasulavaa suklaakakkua, mutta se pala tosin oli hassua kyllä vähän liian iso, kun söin sen vielä kaakaon kanssa. Tommoset kotoisat pienet yksityisyrittäjä kuppilaraflat on niin sata miljoonaa kertaa ihanempia kun jotkut ainoastaan tazzakaakaota tarjoavat Pressot. NO tulipa analyysi blaah!!!

Heh täytyy myöntää et tää näyttää paremmalta kun maistu! Halpa oli onneksi.. 
<3 <3 <3

Baarit voittais Lahen baarit kyllä jos semmonen baariparemmuus kilpailu olis. Kerran me tultiin junalla Lontoosta ja jotkut oli sieltä asti ilmeisesti lähtenyt Maidstoneen bilettämään??? Niillä oli karut asut, hirmu tiukat pikku mekkoset, ei mitään takkeja mukana ja asteita oli ehkä +10. Englantilaiset menee baariin ilman takkeja vaikka satais ja ois kylmä. En tajuu. 

Arkkitehtuurillisesti se ei ollut kauheen ihmeellinen city. Jotkut talot oli kyllä tosi söpöjä, semmosia vähän vinoja matalia taloja. Ihmiset asui aikalailla niissä perus englantilaisissa viktoorisissa viktoriaanisissa (miten sanotaan suomeks victorian)rivissä olevissa taloissa. Jokanen oli vähän erilainen: jossain talossa oli mintunvihree ovi, viereisessä sitten punainen, joku talo oli tiilistä, mutta vieressä talossa olikin valkonen tasanen seinä. Se oli tosi somaa ja mietin usein katuja talsiessani, että mikä sen kadun talo ois semmonen missä haluisin asua. Kaikki muut kaupungit, missä kävin tuntu kyllä ulkonäöllisesti kivemmilta ja en silleen ihmettele, miksi ne jotkut ihmiset sanoi että tämä on ihan paska mesta.



Maidstonella on kai myös vähän semmonen ei niin fiini maine. Ehkä vähän jotain samankaltaista kun Suomen Chicagossa. Se ei ollut semmonen idyllinen kaupunki, jota sen asukkaat rakastaa. En onneks tuntenut kertaakaan oloani tosi turvattomaksi. Pari koditonta siellä oli aina pääkatujen laidoilla nukkumassa, mutta ne oli vaan kodittomia, jotka halusvat olla jossain keskeisellä paikalla nukkumassa, eikä missään syrjäkadulla..kai..

sattuuks tää kuva teitäki silmiin?

Ihan jonain vikoina päivinä otin kameran mukaan kun menin illasta käymään ostamassa vikoja joululahjoja. Keskityin vähän enemmän niihin lahjoihin, harmittaa vähän kun jäi siitä kyläsestä niin huonot kuvat muistikortille. Noh, muistot päässä on kuitenkin. 

Enpä tiedä tuunko enää ikinä tonne menemään. Aika erikoista silleen.. 

Sophie tulee kohta kylään Suomeen. Ihanaaa!!!! Rukoillaan lisää pakkasta mittariin koska harmaa loska ei ainakaan kaunista tätä ihanaa kotipaikkakuntaani!

Moido.



2 kommenttia :

  1. baarit vei kyl lahen baareja ihan 10-0! ahah ite oon jälleen suunnistamas kyseisee mestaa ku meen briteissä käymää, must se oli kodikas pikku mesta:-D pääs jokapaikkaa helposti ja nopeesti! ..älä muute unoha noist ulos menevist brittitytöist 15cm korkoja ja kilon täydelt meikkii naamassa + feikki ripsii ja pidennyksii ahah. -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo pidä hauskaaa!! :-) En unoha noita brittimuikkeja!! Haha ne oli vähän hurjia, mutta jokanen taplaa tyylillään :D

      Poista