perjantai 28. helmikuuta 2014

Miksi tajusin vasta nyt että Tallinna on ihan super?

Lol ihanku olisin joku kaupunkiarvostelija. Tänään vuorossa vähän Tallinna-ajatuksia… kilometrin verran.. pari vinkkii ja löpinää vaan.. lopussa tiivistelmä koska tää on aika pitkä hölinä.

Siis oikeesti. Miksi en aijemmin ole tajunnut että niin lyhyen ja halvankin matkan päässä on niin ihana ja kaunis pieni paikka? Nyt puhun kokoajan vanhasta Tallinnasta siis, en tiedä about mitään, mitä sen ulkopuolella on. 


Oon käynyt Tallinnassa pari kertaa, silleen että muistan sen, mutta silloin olin vähän pienempi ja aikuisten ihmisten kanssa, enkä voinut niin helposti mennä sinne minne huvittaa, miten huvittaa, katsoa sitä kaupunkia miten huvittaa.. mutta nyt me yhdessä voitiin tehdä ihan mitä huvittaa Sophien kanssa!! Ja se oli huippua.


Mun Tallinnakuva muuttu ihan täysin. Kaikki menee sinne aina  "viinanhakureissulle" tai shoppailemaan niihin satamakauppoihin tai viron prismaan(xD terveisii Kodalle<3) tai ketjuliikkeisiin, mitä Suomesta ei löydy ja sitten ehkä voi käydä vanhassa kaupungissa vähän, mutta Vapianoon syömään. Siellä oli niin paljon muutakin ihmeellistä!! Esimerkiksi Hesen hinnat. Mitä whattii, kanatortilla ateria 3,90?! No se oli tarjouksessa. Mut halvempi kun halvemmat ateriat Suomessa. Siis mua oikeesti melkeen alko itkettää siinä niitä hintoja katsellessa..


Entäs ne ihanat keramiikka putiikit. Tai no ihan kaikki putiikit? Ne, missä tavaroita on suunniteltu mietinnällä ja luovuudella ja sisustustakin pohdittu. Miks kukaan en oo ikinä kuullut niistä kunnolla puhuttavan?? Ja voi ihanaa ne kaikki vanhan kaupungin kadut ja kujaset vaan. Ihan sama vaikka oli aika huono sää kun ympärillä oli ihanan värisiä ja silmää miellyttäviä taloja. Tästä aiheesta voisin valittaa niin hitoookseee, siis rumat rakennukset. Tai tää nopean mutta paskan rakentamisen nykyaika..  Tulevat arkkitehdit, käyttäkää jooko värejä ja kaikkea kaunista ja kestävää ja aurinkopaneeleita ja sellasia, ei betonia ja harmaata meininkiä mistä tulee joku rappeutunut neuvostoliitto mieleen pliis pliis <3 <3 <3

Niin ja sitten siellä Tallinnassa tulee helposti hymy huulille myös viron kielestä. Se on niin höpsöä suomalaisen silmissä ja korvissa. 


Me mentiin ennen kunnon syömistä jälkkärille, koska tuli niin, no melkeen täydellinen kahvila eteen. En muista sen nimeä, mutta siellä jokanen pöytä oli erilainen, ja melkeen jokanen tuolikin. Se oli NIIN IHANAAAAAAaaa ja halpa. Siellä oli takassa tuli ja jotain soittimia. Vaikka se oli aika iso ja avoin, niin se toimi niin hyvin se kokonaisuus ja me molemmat oltiin ihan vaan että ooh siis mikä tää paikka on, ja tää Tallinna, kun täältä löytyy vaan kaikkee helmee. Ja sain hirveen pöydänhankinta vimman! Kattelen vaan pöytiä ja tuoleja sillä silmällä XD haluun ostaa mulle pöydän ja tuolin jo!


Tosta kaakao+joku kakunpala nautinto hetkestä ei menny kauaa kun me mentiin jo syömään, vaikka ei ees nälkä hirveesti kurninut. Mikä oli hyvä koska eipähän tullu heikko olo kertaakaan!! Me kurkattiin vaan nopee sisälle semmoseen Sinilind (muistaakseni oli sen nimi) ravintola/kahvilaan ja oltiin silleen että no onko nälkä, ei kauhesti, mut tämäKIN paikka on niin ihuna että jäähään tänne. JA sekin oli halpa ja ruuan jaksoi ihan hyvin syödä ja hyvältä maistui. Sielläkin oli erilaiset tuolit ja pöydät ja värejä ja retroo ja ruokaa jne mikä uppos hyvin muhun ja Sophieen. Kaiken kruunas siellä äitin "mä vaan itken ilosta" textarit siitä miten Suomen hiihtonaiset voitti olymppiakultaa ja miehet hopeeta ja et Suomi johti Venäjää jääkiekossa. Mäkin oisin voinu itkee ilosta kun oli niin ihanaa kaikki kokoajan.Kauheen helposti kyllä löytyi nämä kaksi syömäjuoma paikkaa! Ihan vaan käveltiin ja mentiin sisään ja oltiin lumoutuneita. Hiiihii life oli niin good ja helppoa!!

Tallinnassa on ainakin kolme vintagekauppaa(en tiiä kun en oo ottanu selvää onko lisää). Kaks niistä löytys vahingossa, kun kattelin tarkasti ympärille. Ne oli vähän huomaamattomasti saman kerrostalon toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Näin niiden mainoksen onneksi ja hypeltiin riemukkaasti sisälle. Ne oli niiin kivat paikat myös. Ostin semmoset housut mitkä huijaa olevansa hame. Toisen kaupan nimi oli Annimari ja toisen Foxy vintage. Annimari oli halvempi ja sieltä ostin ne liehuilija housuset. Sit me kysyttiin että onko näitä kauppoja lisää ja ne kerto meille semmosesta nimeltä Fankadelik. Sekin oli kerrostalossa sisällä ja sinne piti painaa summeria jos halus sisään. Se oli aika mystistä. Jos jotain oikeesti kiinnostaa googlesta löytyy lisätietoja!! Ton lisäksi me katottiin vikat minsat suomen pelistä jossain random kahvilaravintolassa, mentiin sinne maisemapaikalle, käveltiin vielä lisää kivoja puoteja läpi, ihmeteltiin miten onnistunut päivä se oli vaikka me ei suunniteltu tyyliin yhtään mitään, ja käytiin lopuks normi rytky kaupoissa (stradivarius,bershka,pull&bear) ja todettiin, että niissä ei oo mitään siistiä, ei mitään fiilistä, ei elämän makua, ei luovuuden siemeniä. Ja käytiin myös syömässä iltanälkään Hesen hambbarit koska se oli pakkohomma suomessa käyvälle vierailijalle.

Ehkä tää mun Tallinna rakastuminen johtuu siitä, että kaikki meni vaan niin onnellisen hyvin. Se oli niin yllätyksellinen päivä. Me vaan kokoajan yllätyttiin kaikesta uudestaan ja uudestaan. Siitäkin me yllätettiin että 8h maissaoloaika meni niin äkkiä, ja että me oltais melkeen tarttettu vielä lisäaikaa!Hauskaa kun nyt mä en haaveile mistään matkoista Pariiseihin ja New Yorkkeihin. Haaveilen uusinta matkasta Tallinnaan. No ei, kyllä mä voin New Yorkkiinkin lähteä, mutta Tallinnaan meno on niin vaivatonta ja halpaa!!! Ja ei tartte mennä suomen kalliiseen alkoonkaan vähän aikaan(piti myöntää tämä oli sittenkin piilo viinanhakureissu, no ei onneks niin paha kun niillä kännisillä ihmisillä ketkä raahaa 50 lavaa kaljaa himaan).


Okei nyt riittää, ihan liikaa kerroin jo nyt, mutta tämä asia innosti mua!!TIIVISTELMÄ:
Olin Sophien kanssa Tallinnassa. Oli ihan hullun ihana päivä. Kannattaa mennä käymään. Se on halpaa ja siellä on kivoja ravintoloita ja putiikkeja ja taloja. Siellä voi tulla tosi hyvälle mielelle. 

2 kommenttia :

 1. XDDD XDD XDD EN KESTA XD koko tekstin kohokohta kun myonnat totuuden xD

  Mutta jooo!!! Siis nyt tuli sellanen olo etta voihan vitalis haluan myos syvemmin tutustua tuohon vanhaan kaupunkiin!! Vaikka joka kerta sinne mennaan syomaan jne ja siella on myos se iso jalka kenkakauppa mutta mulle se on aina niin erilaista menna iskan ja muiden kanssa paikkoihin ku ei niita kiinnosta eika ne ymmarra tuollaistena asioiden paalle samalla tavalla... HÖh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D se on ihkuuuu kesämatka sinne vaan!!!! minä ilmoittaudun seuralaiseksesi !!!!

   Poista