sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sunnuntai, torstai ja lauantai

Tänään sunnuntaina oli pitkästä aikaa rento nukun ilman herätyskelloa aamu. Ihana aamu. Toin aamupalan sänkyyn ja odottelin kun kylpyvesi valuu(siinä kesti ehkä puol tuntia koska kylpyamme on ylimmässä kerroksessa ja vesipaine on tosi huono ylös, siks siinä kylvyssä ei ikinä kukaan peseydy) ja join Lontoosta ostettua valkosuklaa mansikka kaakaota... :-) Sitten menin ulos kierreltiin kamujen kanssa vähän kauppoja ja kulutin vaihteeks rahaa ulkonasyömiseen.... mut se on niin rentoa ja mukavaa. Iltainen skypetys tunti isin ja äitin kanssa vielä kruunasi tämän sunnuntain. On kivaa lopettaa skypepuhelu siihen kun äiti alkaa matkia Karim Z. Yskowiczia, ei jäänyt huono mieli ainakaan!!

Tuntuu että olisin istunut kamalasti junassa. On vähän ärsyttävää kun pitää matkustaa matkoja junalla, koska autolla ne menis puolet nopeemmin. Torstaina me mentiin Sophien kanssa Witstableen. Kouluissa opettajat oli lakossa ja host äitillä vapaapäivä myös, niin sain sitten kanssa nauttia vapaapäivästä!!! Witstable aika pieni kaupunki merenrannalla. Matka autolla kestää täältä 45min, junalla mentiin lähes kaks tuntia. Huoh.. no mutta oli ihanaa nähdä meri! Rantahiekka ei ollut hiekkaa vaan simpukan muruja. Näimme myös meidän zumba opettajaa. :-D Se asuu siellä ja me kierreltiin sen ja sen söpön 3-vuotiaan tyttären kanssa vähän paikkoja sit me mentiin sen luo teelle ja syömään. Siis eiks oo vähän huvittavaa et se on meijän zumba ope ja me ollaan käyty siel zumbas kolme kertaa.. ja nyt oon nähny sen lapset ja uuden poikaystävän ja himan ja kaikkee.. Whitstablen keskuskatu oli tosi söpö, täynnä ihania pieniä putiikkeja. Semmoset on kyllä niin kivoja, myyjät hymyileviä ja puheliaita ja tavarat mielenkiintosia! Niissä on oma kiva fiilis, toisin kun henkkamaukois ja noissa.. Ja me koitettiin oistereita!! XD Yleensä kaikki on mun mielestä ihan syömäkelposta ja hyvääkin, mut osterit on kyllä ensikokemuksen perusteella semmonen ruokalaji, jolle tulen sanomaan ei kiitos, jos niitä joskus tarjotaan. Whitstable on tosi kuuluisa ostereistaan ja julkkikset tulee sinne kuulemma syömään niitä. 


 osteri maistuu!!


Eilen oli iiihana päivä Hastingsin suunnalla. Ihan hullun hyvä mäihä kävi, et otettiin just eilispäivä kun sinne mentiin, koska siellä oli karnevaali!! Matkalla sinne me poikettiin Battlessa, joka on kaupunki missä oli vuonna 1066 taistelu englantilaisten ja normannien välillä. Sophie (olin sen ja yhen toisen saksalaisen Oliverin kaa) tykkää historiasta ja se tiesi että siellä on sellanen museon tapanen homma, joka me sit kierrettiin. Oli kyllä ihan cool nähdä paikka, missä on käyty tämä tärkeä taisto, jonka normannit voitti. Mut ei siitä sen enempää, jos alan kertoo jotain niin tieto on varmaan vähän pihalla... 


 Alkupäivän oli sateista. Mun kengät oli märät koko päivän läpi.. Rannalle kun mentiin niin sitten sade loppui,jihhuu!









Tää oli aika hauska kun oli vielä Pelicanssin väritkin talossa!!!





Hastings (kaupunki Kaakkois-Englannissa, 86 900 asukasta, merenrannalla) oli tosi ihana. Tai sen vanhakaupunki ainakin. Päätin että joskus maailmassa kun muutan, niin muutan semmoseen paikkaan mikä on tosi ihana. Oon niin rakastunut värikkäisiin ja söpöihin taloihin!! Ja kapeisiin katuihin. Ja niihin pieniin putiikkeihin!!! Ja ihaniin kahviloihin!! Ja merenrantaan ja merenkohinaan..... Ja karnevaaleihin!!! Olipas niin moisen kivaa tallustaa rannalla, jonka hiekka ei ollut hiekkaa vaan pyöreitä kiviä. Tykkään kivistä. Niitä on mukava katella ja ettiä erilaisia muotoja ja värejä. Löysin yhden mistä tuli mieleen pingviini sikiö. Ja sydämmen muotosen ja hassun naaman. :) 



Illalla, kun pimeni, nousi täysi, keltainen kuu kallion takaa. Mä vähän pelkään jotenkin isoo keltasta matalalla olevaa täysikuuta. Se on niin vaikuttava. Mutta voi hitsi mikä tunnelmanluoja plussa se vielä oli kun karnevaali oli alkamassa ja rumpusoittajat oli rannalla harjottelemassa soittoa ja me käveltiin siitä ohitte. Ja tuuli kovaa! Karnevaalia juhlittiin siks, koska joskus joku ukko meinas pommittaa jonkun parlamentti talon ja sit se kai epäonnistu ja noissa karnevaaleissa kuuluu sitten polttaa tämän pommittaja henkilön puinen patsas. xD Toi tehään tyyliin aika monessa kaupunggissa englannissa, jopa täällä Maidstonessa, mut en oo paikalla sillon kun täällä on toi hommeli. Iso joukko ihmisiä sitten käveli paraatissa tuli soihdut käsissä. Jotkut rummutti ja kaikilla oli erikoisia asuja. Kaikista siisteintä oli kun harmaantuneet ihmiset oli panostanut ihan älynä asuihin ja näytti ihan oikeilta merirosvoilta ja merirosvojen vaimoilta. Niin.. oli rattoisa, pitkältä tuntuva hyvä päivä. Junamatkalla takasin kerrottiin vitsejä. Mua vähän harmitti kun melkeen kaikki vitsit mitä muistin oli sellasia, missä on joku suomisanajippo.


Ihankun tuolla ois joku karsee mellakka..

Loppuun vielä asioita, jotka ilahduttaa:

-uusi silmämeikin poistoaine, koska se toimii paremmin kun oletin!

-valkosulkaamansikka kaakao

-hillo murojen kanssa

-suklaanhajunen suihkugeeli

-se että lähden hollantiin perjantaina jo!!!!

-mun kamera sekos eilen, mut tänään se palasi takaisin omaksi itsekseen, huh!!

-sen tajuaminen miten hyvä lapsuus mulla oli

-yhen pubin halvat hinnat, sekä ruuassa että juomassa!!! ja että siellä on mukavia sohvia joissa voi istua ja jutella syvällisesti kasvatuksesta ja äideistä



Kaverit ja ihan ketkä vaan, ketkä luette tätä, pliis ois parasta jos te kommentoisitte mitkä jutut teitä nyt ilahduttaa!! SE ilahduttais mua ;) 

Mukavaa päivää sinulle.

2 kommenttia :

  1. Nyt ilahdutti sun hyväntuulenpostaus ja noi kuvat ja se, että tää vaan olo niin sini ��

    VastaaPoista