tiistai 10. syyskuuta 2013

Leeds Castle, the loveliest castle in the world

En haluu olla masentava. Tää aamu lähti käyntiin oikein kivasti. Hostäiti antoi esitteen jossain noin 20km päässä olevasta isosta kauppakeskuksesta. Esitteessä oli ilmotus tän kuun lopussa olevasta vintage antiikki tapahtumasta siellä. Tuli ilo päähän kun näin sen, sinne täytyy mennä! :) Muutenkin oli miljoonasti kivempi päivä kuin eilen. Mä vaan jotenkin tykkään märehtiä ja jos joku ei oo musta kivaa niin kerron sen mieluusti koko maailmalle. Kyllähän kaikilla mieli aina muuttelee..

Nyt kerron matkastamme Leeds castleen. Se oli jo viikko sitten sunnuntaina. Me mentiin sen mun uuden kamun Sophien kanssa sinne siis ja saatiin jopa ilmanen sisäänpääsy, kun täällä mun perheessä oli käyty siellä toukokuussa. Ne liput on voimassa vuoden ja sinne pääsee niillä lipuilla siis vuoden eteenpäin ilmaseks, jos on kerran jo ostanut. Säästettiin joku 20 puntaa siinä sitten, jiphuu!




Leeds castle on joku ikiaikanen iso linna, missä on asunut erilaisia maanomistaja hienoja isoja ihmisiä aikojen saatossa. Siellä oli paljon historiallista selostusta englanniks, en jaksanu kamalasti keskittyä niihin, vaan nautin silmilläni hienosti sisustetuista vanhanaikaisista linnahuoneista. Ne oli tosi kivoja ja se linna oli muutenkin tosi kiva kun ei uuvuttanut itteensä liialla tiedolla..hehe...:))


Sit siellä ulkona vähän matkan päässä linnasta oli siisti labyrintti, mikä oli tosi vaikee mennä läpi! Se oli tehty ihan oikeista vihreistä puskista ja sen keskellä oli sellanen kivikoroke, mikä oli sen labyrintin läpipääsyn voittopaikka, ja sen kivihomman alla oli luola ja sen luolan kautta pääs takasin pois labyrintistä. Se oli tosi awesome homma. Labyrintin lisäks siellä oli vielä sellai ihana seikkailu lastenleikkipaikka, harmi kun en ollu jotain kuus koska se ois ollu ehkä kivoin paikka ikinä... Ja alueella oli ihania kukka istutuksia ja vettä, ja jokapuolella hanhia ja sorsia ja lokkeja ja mustia ja valkosia joutsenia. 


Me pidettiin piknikki linnaa vastapäätä olevalla ruohokentällä, ruohoalueita siellä oli tosi paljon ja must oli aivan ihanaa kun perheet tuli lasten kanssa viettämään sinne päivää ja piknikkejä. :) Jos asuisin täällä isona kun on perhe niin mäkin menisin aina sinne evästämään kauniina päivinä.  

Se oli kyllä mukava päivä. Ja niin oli tänäinenkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti