lauantai 14. syyskuuta 2013

Olin lontoossa viikko sitten

Leivoin äsken 12 suklaamuffinssia.(tämä kirjoitus alotettiin perjantaina mutta jatkettiin loppuun lauantaina koska kuvat lataa niin hitaasti ja en jaksanut/ehtinyt tehä loppuun) Onnistuin!! Ja reseptikin oli lälly. Söin yhden lämpimänä maidon kanssa, se oli mmmmmm herkullista. Oli ihanaa juoda maitoa lasista kylmänä, en ollukaan aijemmin tehnyt sitä täällä. Oon kyllä juonu aika paljonkin maitoa, mut se on virrannut kurkusta alas murojen seassa tai kaakaomaitona:). Mä tykkään tosi paljon kaakaosta. Ja maidosta. Murot on ihan ok. Pelkään en paisun täällä koska syön joka aamu jotain epäterveellisiä suklaa tai hunaja tai kaneli muroja... Aamuisin on vähän ikävä pakastemarjoja hunajalla. Mutta murot on kivaa vaihtelua, pitäis vaan ehkä vaihtaa terveellisempiin. Näillä on nimittäin ehkä 7 muropakettia kaapissa mistä voi valita. 

Pontti täs postauksessa ei oo murot tai muffinssit vaan se että olin Lontoossa viime lauantaina. Vooihan Lontoo sentään, mä tykkään siitä kaupungista. Lontoopäivä oli ihana ja vietin sen ainoan englantiystäväni Sophien kanssa. Se halus mennä Kensingtonin palatsin näkemään ja sit me mentiin ja oltiin sielä jo muutamaa minuuttia ennen kun ovet ees oli auki. Innokkaat turistit. 8) Yllätyin taas positiiviseti vaikka kyseessä olikin tämmönen historiallinen nähtävyys. Tämä Kensingtonin palatsi on siis wikipedian mukaan kuninkaallinen residenssi eli kuninkaalliset asuu siellä! Ja ovat asuneet. Oikeesti, oli aika siistiä kävellä huoneessa, missä joku kungingatar Victoria on pitänyt kokousta nuorena jotain about 100-200 vuotta sitten. Siellä oli erilaisia näyttelyitä ja ne oli toteutettu tosi kivasti ja visuaalista silmää miellyttävästi. Kaikista lempparein osa palatsista oli näyttely, jossa oli kuninkaallisten, enimmäkseen prinsessa Dianan vanhoja mekkoja. 
Palatsikierroksen jälkeen me mentiin kävelemään läpi Portobello roadin marketin. Se on niin viihtyisä ja söpö se Portobello road. Ne ihanat värikkäät talot ja markkinoitten ihmishulinavilinä.. Haluisin nähä niitten talojen sisälle. Millasia ihmisiä niissä asuu ja mitä ne tekee. Portobello roadin markkina markettiin kanttii mennä jos Lontoossa vierailee ja tykkää esim. tusinatavarasta, antiikista, vintagesta ja pienistä putiikeista. Se on Notting hillisä tai ainakin siellä päin ja metrolla pääsee lähelle helposti, ja Kensingtonin palatsi on myös ihan siinä lähellä. Roadin loppupäässä alkaa vintage ja kirppis jutut ja siinä vaiheessa me oltiin jo vähän sillä mielellä et vois hieman levähtää, mutta enhän mä voinut ilman yhtä uutta mummokukkamekkoa levähtää mihinkään.. Se on liian pitkä ja tosi epäsoveltuva tähän vuodenaikaan, mut tunsin meidän sielujen kohtaavan sen mekon kanssa kun näin sen. :) Siinä on kukkia, päivänkakkaran tapasia ja se on semmonen syvän vaaleensininen. Oikeesti mä etsin sieltä 
lämpimiä syksyvaatteita, neuleita ja takkia ja sen semmosta. No, eipä löytyny!
Sit me vielä mentiin ottamaan pari kuvaa näitten Lontoon perus nähtävyyksien kanssa, eli Piccadilly Circuksen ja Big Benin kanssa. Ja hengattiin ja käveltiin ja huokailtiin kun siellä oli niin kaunista ja kivoja juttuja ja taloja ja meidän piti tulla takasin Maidstoneen. 
Voisin mennä vaiks ens viikonloppuna Lontooseen seikkailemaan taas. Enpäs tiijä. Tää viikonloppu on Maidstone viikonloppu, tosin huomenna me mennään johonkin pikkujunamatkan päähän yhdelle uudelle kamuselle syömään brunssia joka sisältää tyypillisiä englantilaisia aamiaisherkkuja, eli paljon rasvaa ja suolaa. MuGaWaaaaa!!

2 kommenttia :

  1. Hei ihana blogi sulla! :--) Oon iteki Englannissa au pairina ni mielenkiintosta lukee miten muilla samassa tilanteessa olevilla menee :D

    VastaaPoista