lauantai 28. syyskuuta 2013

40-luvun meiningeissä

Viime sunnuntaina Sophien perhe ja minä mentiin käymään Vintage tapahtumassa. Se oli jonkinnäkönen festivaali, ja teemana oli 40-luku. 

Oli ihan huippu mahtia kun tosi monet ihmiset tuli sinne tyylin mukaan pukeutuneena. Munkin piti, mut aamulla oli ihan järkkyruma olo, hiukset oli lattanat ja ne mekot mitä suunnittelin laittaa ei vaan tuntunut yhtään hyvältä päällä... joten pistin sitten turva auringonkukkamekon päälle ja olin et whateverrr.... mutta vähän kyllä harmitti loppujenlopuksi mun huono panostus koska muut oli niin huikeen näkösiä, myös ystäväni Sophie. Ja toi sen mekko oli super hyvä sille, se oli multa lainassa ja ilolla lainasinkin sitä koska se sopi niin hyvin. Ja tosi monet kehu sen tyyliä siellä paikan päällä ja halus ottaa kuvaakin! 

Tapahtuma-alue oli täynnä kaikenlaista erilaista nähtävää ja hommat oli koristeltu viimesen päälle 40-luvun näköseks. Koska 40-luvulla oli sotia, oli siellä tosi suuressa osassa myös kaikkia sotapanssarikiväärikoneistoja.. Sotilas asuihin pukeutuneita hemmoja pyöri ympäriinsä. Siellä meni jopa semmonen sotilaslentokone ilmassa! Sitten joku iäkäs sotaveteraani pappa kertoi kovalla aksentilla tarinoita meille, se ei tiennyt että oon suomesta ja en todellakaan tajunnut puoliakaan tarinoista...  ois ollu kiva ymmärtää vähän paremmin.:( Siellä kyllä mietin että oon tosi rauhan ihminen, ja mietin myös sitä, miksi se maastokuvio on musta yksinkertaisesti niin kamala, koska se tuo mieleen sodan. En kestä mitään aseita, en ymmärrä niitä, en ymmärrä miks jotkut oikeesti haluaa taistella sillä tavalla että pitää tappaa! Jooh, no ei varmaa moni muukaan ymmärrä. Mua pelottaa että sota tulee. Tai joku paha pyssy rysy kapina ihmiset kuolee ja tappaa juttu. 

Siellä oli monia muitakin juttuja kun vaan sotaan liittyviä hommia esillä. Kaikenlaisia eri purkkeja ja purnukoita 40-luvulta. Jotkut ei varmaan ollu oikeesti niin vanhoja, mutta oli silti ihana katella kaikkia niitä söpöjä karkkikääreitä ja muita tölkkejä ja rasioita. Siellä oli tietenkin myös myynnissä ihan älyttömästi vintage juttuja: mekkoja, kenkiä, laukkuja, kaikkee sälää... Ja mitä mä ostin? Fish&chipsii ruuaks cola tölkin kanssa, jälkiruuaks cupcaken jaaaa... en kai muuta?? Olin ihan varautunu löytämään kaikkea ihanaa mut en vaan löytänyt! Mutta usein jos on liikaa juttuja ympärillä on tosi vaikea keskittyä ja löytää helmiä sieltä seasta. 

Lisätunnelmaa siellä oli luomassa erilaiset musiikki- ja tanssiesitykset. JA siellä oli semmosen ison läskin mustan possun taluttaja ja lampaan taluttaja. Ja yksi kana vapaana. :) Silitn niitä paitsi sitä kanaa.. Siinä possussa oli kovia karvoja. Lammas oli takkunen. 

Toi oli kyllä ihan super kiva päivä. Oispa ihmiset edelleen yhtä ihanan värikkäästi pukeutuvia.. ja tanssi discot sellasia ihania tanssitaan yhdessä kivasti mekot liehuen ja pyörihdellen ja hyppelehtien. 

Siellä oli myös iso musta sukellusvene jonka sisälle pysty menee. Se oli oikeesti tosi kreisi siisti juttu. 69 sukellusvenemiestä oli joskus kulkenu sillä ja siellä oli ihan super mini sängyt missä ne joutu nukkuu, kamalat vessat ja aika sellai avaruusalus meininki. Ja ne joutu matkaamaan siellä sisällä tyyliin viikkoja.. 

Arvatkaa mitä äsken tajusin. Mun molemmat vanhemmat synty 40-luvulla. Mikä tarkottaa sitä, että tänä vuosikymmenenä ne täyttää 70. Aika.....surullista. No,onneks ei oo ees 2015 viel lähelläkään ees!....ja oonhan mäkin jo melkeen 20!

Tulin äsken Bluewaterista, se on suht iso kauppakeskus joku matka täältä. Oli aika proud olo kun tulin yksin sieltä bussilla ja kahella eri junalla. Nää systeemit on tosi ärsyttävän hitaita, autolla se matka ois taittunu jossain puolessa tunnissa, julkisilla menee tunti ja ylikin... Ostin! Jeee!! 

Moikka. Toivottavasti tää ei ollu tylsä postaus. t.Sini

2 kommenttia :

  1. Hullun upee toi sun kamus!!! Oikeesti omg kuinka täykkis tolleen 40-luvun oon iha wou wau

    VastaaPoista